Central Market

From Australia (2009-02)

The day I arrived at Adelaide was Friday, so that many shops and markets opened until late at night. I went to the Central Market, the large market in the south side of city centre next to China town. The market was hustling and bustling. Any kind of meats were in the butcher window, and colourful vegetables and fruits are displayed on the stall. And seafood, cheese, breads, dry-fruits, deli and coffees...most of them seemed reasonable and fresh.

I bought some of them to make sandwiches next day. I didn't have to, but I was curious about the taste and also wanted to use a kitchen in the apartment. The bottom line was that fresh food like vegetables, fruit, herbs were tasty, but the taste of processed foods such as bread, salamis and cheese didn't suit me.

Actually, it was little disappointing to taste processed food in Australia. I wonder why they cook or process like that although they can have fresh and tasty ingredients almost domestically. I couldn't come to conclusion except that they obviously have different taste. I bought red sparkling wine made from Shiraz in a wine seller in the market as well. I tried at night, but it wasn't also my taste because too sour, bitter and strong for me.

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アデレードに着いたのは金曜日で、店や市場は夜遅くまで営業していました。そんな中私達が行ってみたのが、街の南側、チャイナタウンの横にあるセントラル・マーケット(Central Market)です。マーケットは人で賑っていました。様々な種類の肉が肉屋のショーケースに並び、色とりどりの野菜やくだものが屋台に載せてありました。シーフードやチーズ、パン、ドライフルーツ、惣菜にコーヒーなど、どの商品もお手頃で、新鮮に見えました。

私ははここで、翌日にサンドイッチを作るための材料を買ってみました。特に必要ではなかったのですが、売っているものの味が気になったし、アパートメントのキッチンを使ってみたかったというのもあります。でも味見してみた結論を言えば、少しがっかり。野菜や果物、ハーブなどの新鮮な食料は美味しかったのですが、パンやサラミ、チーズといった加工食品に関しては自分の好みに合わなかったのです。

実を言うと、オーストラリアの加工品の味付けについては少し落胆させられた感があります。不思議なのは、新鮮で美味しい国産の材料があるのに、どうしてあんな味付けをしたり加工をしたりするんだろうか、ということです。考えられる理由は、間違いなく味覚が違うということです。マーケットで、シラーズで作られた赤いスパークリング・ワインというものを買って、夜試しに飲んでみたのですが、これも好みに合いませんでした。酸味と渋みが非常に強かったからです。

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